• 0342 360 0825

2018-2019 Akademik yılı Güz/Güz-Bahar Yarıyılı Farabi Başvuruları 26 Şubat-15 Mart 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.

Farabi Değişim Programı kapsamında Üniversitemizden başka Üniversitelere gitmek isteyen öğrenciler belirlenen tarihler arasında aşağıdaki belgelerle birlikte Farabi Kurum Koordinatörlüğümüze şahsen başvurmaları gerekmektedir.

BAŞVURU KOŞULLARI

• Ön Lisans ve Lisans öğrencilerinin Genel Akademik Ortalamalarının en az 2.00/4.00  olması gerekmektedir.
  • Ön Lisans ve Lisans programlarının hazırlık sınıfında okuyanlar yararlanamazlar, birinci sınıfında okuyan öğrenciler bu programa başvuruda bulunabilirler.
  • Tıp Fakültelerinin 6.sınıfında okuyan öğrenciler bu programdan yararlanamazlar.
  • Daha önce Farabi Değişim Programına katılmış olan öğrenciler tekrar başvuruda bulunamazlar.

BAŞVURUDA HAZIRLANACAK BELGELER

1. Öğrenci Belgesi (Öğrenci İşlerinden Onaylı 1 Adet)
  2. Not Durum Belgesi (Öğrenci İşlerinden Onaylı Transkript 2 Adet)
  3. Nüfus Kimlik Fotokopisi (1 Adet)
  4. Öğrenci Kimlik Fotokopisi (1 Adet)
  5.  Öğrenci Başvuru Formu (Tıkla İndir-Doc) (1 Adet)
  6. Aday Öğrenci Başvuru Formu (Tıkla İndir- Doc) (2 Adet)

ÖNEMLİ BİLGİLER

• Formlar bilgisayar ortamında doldurulup çıktısı alınacaktır. Elle doldurulan formlar kabul edilmeyecektir.
  • Başvurular Üniversitemiz ile karşılıklı olarak Farabi Değişim Protokolü imzalamış olan Üniversiteler ile yapılacaktır. Protokol yapılan üniversiteleri görmek için web sayfamızdan Anlaşmalı Üniversiteler kısmında yer almaktadır. Başvurmak istediğiniz üniversite de bölümünüzün olup olmadığını kontrol etmeniz gerekmektedir.
  • Başvurularda tek Üniversite tercih hakkı verilmektedir.
  • Başvuru yapılmadan önce ilgili üniversitelerin web sayfalarından ders içeriklerinin uyumu tarafınızca kontrol edilerek, uyumsuzluk halinde bölüm başkanı ya da farabi bölüm koordinatörüyle görüşmeniz gerekmektedir.
  • Başvurular 2018-2019 Akademik yılı Güz ya da Güz/Bahar yarıyılını kapsamaktadır. Sadece Bahar Dönemi için değişim yapılmamaktadır.
  • Öğrencinin alttan dersi olması başvuru yapmasına engel değildir.

Dokuz Eylül, Anadolu ve İstanbul Üniversitelerine başvuracak öğrenciler söz konusu üniversitelerin web sitelerinden ayrıca on-line başvuru  yapmalı ve başvuru çıktılarını ofisimize teslim etmelilerdir.

1) 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı için Farabi Değişim Programı kapsamında;

a) Aşağıda yer alan tabloda belirtilen Üniversitelere gitmek isteyen öğrencilere ödenecek aylık burs miktarının 8 ay süre ile 700 TL,

ÜNİVERSİTE LİSTESİ

1   AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ AĞRI
2   ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ ARDAHAN
3  BATMAN ÜNİVERSİTESİ BATMAN
4  BAYBURT ÜNİVERSİTESİ BAYBURT
5  BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ BİNGÖL
6  BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ BİTLİS
7  ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN
8  GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ GÜMÜŞHANE
9  HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ HAKKARİ
10  IĞDIR ÜNİVERSİTESİ IĞDIR
11  MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ MARDİN
12  MUNZUR ÜNİVERSİTESİ TUNCELİ
13   MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ MUŞ
14  SİİRT ÜNİVERSİTESİ SİİRT
15  ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ ŞIRNAK

b) Diğer Devlet Üniversitelerine giden öğrencilere ödenecek aylık burs miktarının ise 4 ay süre ile 500 TL olarak belirlenmesi,

2) 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı için Farabi Değişim Programına katılacak Devlet Yükseköğretim Kurumlarının aşağıda belirtilen değişim takvimine uygun şekilde değişim programını yürütmeleri,

Değişim İlanlarının Yükseköğretim Kurumlarında Duyurulması 1-15 Mart 2018
Başvurulara İlişkin Belgelerin Kurumlar Arası Son Gönderilme Tarihi 4 Nisan 2018
Değişime İlişkin Sonuçların Açıklanması 25 Nisan 2018
Öğrenim Protokollerinin Düzenlenmesi ve Oryantasyon Son Tarihi 9 Mayıs 2018
YÖKSİS üzerinden YÖK'e Başvuru Sayılarının İletilmesi (Son Gün) 16 Mayıs 2018

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Yürütme Kurulu’nun 14.02.2018 tarihli toplantısında uygun bulunmuştur.

13 Mart 2018 tarihinde güncellenmiştir.